Kıdem Tazminatı Alma Şartları

Kıdem Tazminatı Hakkı Nedir Nasıl Alınır

Sizlere bu konumuz da Kıdem Tazminatı Alma Şartlarından Bahsedeceğiz. Kıdem tazminatı konusuna değinmeden önce bilmeniz gereken önemli bir noktaya değinelim. Alanında uzmanlaşmış yılların tecrübe ve bilgi deneyimleri ile profesyonel kişilerden destek almanız, sizler açısından çok daha sağlıklı olacağınızı belirtmek isteriz.
Kıdem tazminatı ile ilgili birçok web sitede aşırı gereksiz bilgilerle donatılmış yazılarla zaman kaybına girdiğinizi ve konuyu okuduğunuz zaman anlamadığınız anlamsız yazılar ile karşı karşıya olduğunuzu tahmin edebiliyoruz. Bu konudaki mağduriyetinizin önüne geçmek için sizlere daha sağlıklı ve daha açık bir dil yani yalın anlatım bir sadelikle konuyu açıklamaya çalışalım dedik.
Konumuzun başında da belirttiğimiz gibi yine de sizlere tekrardan belirterek daha güvenilir bilgi açısından alanında uzman hukukçu arkadaşlarımızdan yardım almanız gerekir. Böylece Kıdem tazminatına yönelik probleminize çözüm arayışınız daha akıllıca olacaktır.

Peki Kıdem Tazminatı Nedir?

Kıdem tazminatı; Kanunda gösterilen fesih hallerinde en az bir yıllık kıdeme sahip işçiye veya işçinin ölümü halinde hak sahiplerine işveren tarafından kanun gereği ödenmesi icap eden, miktarı işçinin kıdemine ve son brüt kazancına göre belirlenen bir miktar paradır. Bu noktada bilmeniz gereken en önemli nokta ise, kıdem tazminatı işçiler için tanınmış bir haktır.

Bir Diğer Açıklama İle Kıdem Tazminatı kavramına açıklama yapacak olursak;

Kıdem tazminatı, “İş kanununda belirlenen asgari çalışma süresini dolduran işçinin iş sözleşmesinin yine kanunda belirtilen nedenlerden dolayı son bulmasına bağlı olarak, işverence işçiye ya da ölümü halinde mirasçılarına ödenmesi gereken ve kendine özgü niteliği olan paradır” şeklinde ifade edilebilir.

Kıdem tazminatı Nasıl Hesaplanır?

Kıdem Tazminatı hesaplama işlemi yapılırken, her geçen yıl için 30 günlük brüt tutar hesaba katılır. Kıdem tazminatı hesaplama işleminde işçinin son ay aldığı ücret üzerinden hesaplama yapılır. Kıdem tazminatı tutarının hesabına birçok farklı kalem de dahil edilir gibi birçok kalem eklenir.

İş kanunu Kıdem Tazminatı nedir?

İş Kanunun ön gördüğü Kıdem tazminatı kavramına açıklama yapacak olursak; işverence işçisine belli koşulların sağlanması halinde işyerinde çalıştığı süre boyunca kazandığı kıdeminin karşılığı olarak ödenen tazminattır. İşçinin bu düzenli ve sürekli çalışmasının karşılığında, işyerinde geçirdiği süre esas alınarak kendisine kıdem tazminatı ödenmesi gerekmektir.

Kıdem Tazminatı Hesaplanmasına yönelik İstanbul hukuk bürosunun akıllı hesaplama sayfasını ziyaret ederek kendinizde hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz. İstanbul Hukuk Bürosunda daha önce açılan Kıdem Tazminat Hesaplaması için, aşağıdaki bağlantıya tıklayarak erişebilirsiniz.


Kıdem Tazminat Hesaplama Araçları için Aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.
İstanbul Hukuk Firması
İstanbul Hukuk Firması
Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Arabuluculuk |

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekleriz.

Daha yeni Daha eski